Serviciul propriu de pompieri – obligatoriu pentru numeroase companii si institutii romanesti

Conform Ordinului nr. 75/2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanta privind constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor voluntare si a serviciilor private pentru situatii de urgenta, o serie de companii si institutii sunt obligate sa isi creeze propriul servicu de pompieri.

Conform ordinului, au obligatia constituirii de servicii proprii de pompieri operatorii economici si institutiile care au în administrare cladiri, ansambluri de cladiri, unitati industriale sau depozite peste o anumita suprafata, inaltime sau capacitate sau prezentand un risc crescut de incendiu. Sunt incluse fabrici, depozite, cladiri de birouri, universitati, companii care administreaza sali de spectacol sau de sport etc.

primariile, spitalele, universitatile, institutiile care administreaza sali de spectacol sau de sport, spatii de depozitare sau de productie etc.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra pentru dotarea acestor servicii proprii de pompieri, va stam la dispozitie cu urmatoarele echipamente de protectie a personalului: casti si manusi de protectie, masti, aparate de respirat si butelii cu aer comprimat, lanterne, accesorii. Asiguram, de asemenea, service si verificari periodice pentru aceste echipamente.

Textul Ordinului 75/2019 poate fi consultat aici: http://www.isualba.ro/wp-content/uploads/2019/07/OMAI-75-2019.pdf